Zwembad van Eeklo is te glad: elke dag valpartijen

Het nieuwe zwembad van Eeklo kampt nu al met een schimmelprobleem, amper een half jaar na de opening deze zomer. En ook de vloeren zijn te glad, die leiden elke dag tot valpartijen.

Wie in het zwembad in Eeklo gaat zwemmen, zal het ook gezien hebben. Op veel plaatsen zijn de voegen zwart door de schimmel. Dat komt doordat er verkeerde soort silicone is gebruikt. Maar dat is niet het grootste probleem, op sommige plekken is de vloer te glad, met vele valpartijen tot gevolg. Het is niet eerste keer dat er problemen zijn in het nieuwe zwembad. De opening liep een maand vertraging op omdat de badkuip op sommige plaatsen lek was.

Verbetering in zicht

Het nieuwe stadsbestuur kent de problemen, en wil die nu zo snel mogelijk aanpakken. De schimmelvorming zal snel behandeld worden, en ook de gladde vloeren worden onder de loep genomen. Zo zullen er ruwe strepen op de tegels komen, om op die manier meer grip op de vloer te creëren.

Meest gelezen