Drugslab in Eksel wordt ontmanteld

In Eksel wordt deze namiddag het drugslab ontmanteld dat daar gisteren ontdekt is. In het lab vielen in de nacht van maandag op dinsdag drie doden, ze raakten waarschijnlijk bevangen door giftige dampen.

Gisterochtend kwamen de brandweer en de politie ter plaatse aan de Kiefhoekstraat in Eksel, er werden drie doden gevonden aan een drugslab in een loods. Het onderzoek naar hun precieze doodsoorzaak loopt nog, maar wellicht hebben ze giftige stoffen ingeademd. Het is ook nog niet duidelijk welke drugs er gemaakt werd.

Ontruimen

Het pand was gisteravond nog niet opgeruimd. De civiele bescherming had dat niet af gekregen. Maar na de middag wordt er verder gewerkt, vertelt Eric Cenens van politiezone Kempenland: "Vannacht is de plaats bewaakt en deze namiddag gaan we verder ontruimen." Dat gebeurt samen met de brandweer en de civiele bescherming. "Dat betekent ook dat de straat opnieuw zal afgesloten worden."

Meest gelezen