Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Open VLD-politicus Karel Pinxten

De Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Open VLD-politicus Karel Pinxten. Dat schrijft De Standaard. De aanleiding is een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap na een klacht. Daaruit bleek dat Pinxten gesjoemeld zou hebben met reisvergoedingen toen hij lid was van de Rekenkamer. 

De Duitse voorzitter van de Europese Rekenkamer, Klaus-Heiner Lehne, heeft gisteren aangekondigd dat zijn instelling naar het Hof van Justitie van de Europese Unie stapt tegen Karel Pinxten. De aanleiding? Een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap na een klacht in 2017.

Dat antifraudeagentschap kwam met de conclusie dat Pinxten dienstreizen maakte, zendingsvergoedingen inde en chauffeurs gebruikte zonder dat dat in het belang was van de Rekenkamer. Er zouden ook nog ­dure flessen wijn zijn aangekocht. De Rekenkamer wil nu een bedrag terugvorderen van 150.000 euro. Lehne zei ook dat er intussen maatregelen zijn genomen om dit soort feiten in de toekomst te vermijden. 

Karel Pinxten was het Belgische lid van de Europese Rekenkamer van 2006 tot 2018. 

Meest gelezen