Gemeentediensten van Anzegem nemen dan toch geen intrek in uitgebrande kerk

Opvallend nieuws over de uitgebrande kerk in Anzegem. De gemeentediensten zullen daar dan toch geen intrek nemen na de heropbouw van de kerk. Dat zegt burgemeester Gino Devogelaere (Samen-Eén). Die optie blijkt te duur.

Het was de bedoeling dat er in de kerk na de heropbouw ook administratieve diensten van de gemeente zouden komen. Maar die optie blijkt dus te duur. De kerkraad gaat nu akkoord met andere plannen.

Burgemeester Devogelaere vertelt wat er precies zal gebeuren met de kerk van Anzegem. "Onder de toren komt er een kerkelijk gedeelte voor 250 à 300 mensen. Ook het schip zal een nieuw dak krijgen en daaronder komt een afgesloten multifunctionele ruimte. Bij grote begrafenissen kan die ruimte ook verbonden worden met de kerk."

Kerstmarkt in achterste gedeelte

In dat afzonderlijke gedeelte zullen ook andere evenementen kunnen plaatsvinden, een kerstmarkt bijvoorbeeld.  De kerk van Anzegem brandde meer dan vier jaar geleden volledig uit.

Meest gelezen