Video player inladen...

Griepepidemie op weg naar ons land

Vorige week zijn 198 op de 100.000 Belgen naar de huisarts gegaan met typische griepverschijnselen. Daarmee is voor het eerst deze winter de drempel overschreden om van een epidemie te kunnen spreken. Als die drempel volgende week opnieuw wordt overschreden, zitten we officieel met een echte griepepidemie.

De meest recente griepcijfers zijn zopas vrijgegeven door Sciensano, het wetenschappelijk instituut voor volksgezondheid. Daaruit blijkt dat vorige week 198 op de 100.000 inwoners de dokter bezocht heeft met griepachtige symptomen. De epidemische drempel van 157 consultaties per 100.000 inwoners is daarmee overschreden, maar dat moet ook deze week gebeuren om van een echte griepepidemie te kunnen spreken. De kans is zeer groot dat we volgende week met een officiële griepepidemie te maken hebben.

Uit het rapport van Sciensano blijkt dat vooral kinderen tussen de 5 en 14 jaar naar de huisarts zijn gegaan met griepsymptomen.

Net als vorig jaar breekt het griepvirus laat op het seizoen door. Vorig jaar kregen we te maken met de langste epidemie in 15 jaar. Die duurde toen tot  midden april.

Meest gelezen