"Mamma Mia!", de ABBA-musical komt terug: regisseur Stany Crets lost eerste namen

Op Radio 2 Antwerpen loste regisseur Stany Crets in primeur de eerste namen van zijn cast voor de musical "Mamma mia!". Ann Van den Broeck en Tinne Oltmans spelen de vrouwelijke hoofdrollen in de nieuwe Vlaamse versie die volgend jaar in de zalen staat.

"Björn en Benny hebben ons allemaal goedgekeurd," lacht Stany Crets in "Start je dag". "De twee ABBA-stichters komen zeker kijken naar onze show in Antwerpen volgend jaar. Al verklappen we niet wanneer." Stany's partner Ann Van den Broeck speelt de vrouwelijke hoofdrol Donna. "Ik heb ABBA altijd heel leuk gevonden en dit is voor mij de ultieme feel-good-musical." Al had Stany blijkbaar niet veel keus: "Als ik de rol aan iemand anders had gegeven, mocht ik thuis niet meer binnen," lacht hij.

Stiekem

Tinne Oltmans speelt dochter Sophie en ziet dat helemaal zitten. "Dit is toch een kleine droom die uitkomt," vertelt ze. "Ik ben te jong om ABBA te hebben meegemaakt maar sinds ik de film 'Mamma Mia!' zag, ben ik verkocht. Mijn moeder was wél grote fan. Al luisterde ze stiekem naar de ABBA-platen omdat het toen niet zo cool was." Wie de andere hoofdrollen vertolken wilde Stany nog niet bekend maken. "Al kan ik verklappen dat ik zelf tijdens de auditie even heb meegespeeld voor de rol van de vader. En het begon toch te kriebelen maar meer zeg ik niet," knipoogt de regisseur en misschien ook mannelijke hoofdrolspeler?

Volledig nieuwe show

'Mamma Mia!' de musical kreeg in 2002 al een Vlaamse versie, maar de nieuwe show wordt helemaal anders. Stany Crets krijgt als eerste regisseur ter wereld de kans om zijn eigen ding te doen. "Mamma Mia loopt al 20 jaar en alle details moesten overal ter wereld hetzelfde zijn," zegt Stany. "Van decors tot choreografie. Ik ben heel blij dat ik de eerste ben die er een eigen versie van mag maken," zegt Crets in Start Je Dag. 

Wie de nieuwe Vlaamse versie van 'Mamma Mia!' wil zien moet nog even wachten. De musical gaat in maart 2020 in première in de Antwerpse Stadsschouwburg. Later verhuist de show naar Hasselt.

Meest gelezen