Ninove krijgt een nieuwjaarsreceptie (in mei)

De stad Ninove krijgt dan toch een nieuwjaarsreceptie. De gebruikelijke receptie van begin januari werd uitgesteld omdat men bang was voor rellen. Uiterst rechtse bewegingen beloofden de receptie te verstoren, omdat zij het niet pikken dat het extreemrechtse Forza Ninove niet in het bestuur zit.

Ninove krijgt een nieuwjaarsreceptie in mei. Dat vertelde burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2. De receptie die normaal gezien begin januari zou plaatsvinden, werd na advies van de politie afgelast wegens veiligheidsrisico's. Zo riep de uiterst rechte beweging Schild en Vrienden op om de receptie te verstoren. Zij zijn niet blij met de gevormde coalitie die om het radicaal-rechtse Forza Ninove is gevormd.

"Storm zal luwen in de lente"

Een exacte datum voor de nieuwe receptie kan De Jonge nog niet vastleggen: "Maar die zal er zeker in mei komen. We moeten wel nog zien wanneer, er zijn die periode ook veel communiefeesten gepland." De receptie zal gecombineerd worden met de opening van het nieuwe politiekantoor, én de verwelkoming van de nieuwe inwoners van Ninove. De burgemeester verwacht dat de storm van emoties die na de verkiezingen laaide, tegen mei zal gaan liggen. "We hebben veel negatieve reacties gehad, ik hoop dat het gezond verstand zal terugkeren. Op die manier kunnen we de Ninovieters de receptie geven waarop zij recht hebben."

Meest gelezen