DESSART Victoria

Onrust bij Tiense suikerfabriek

De werknemers van Tiense Suiker maken zich zorgen. Het Duitse moederbedrijf Südzucker heeft aangekondigd dat er besparingen komen. En dan zou het wel eens kunnen dat er fabrieken moeten sluiten.

De suikerprijzen in Europa zijn nog nooit zo laag geweest en daarom wil het moederbedrijf van Tiense Suiker minder gaan produceren. "Het bericht heeft in de suikerfabriek van Tienen aanleiding gegeven tot heel wat onrust op de werkvloer", zegt vakbondssecretaris Bert Verhoogen (ABVV).

"Wij worden bestookt met vragen. Ze hebben de directie gevraagd om een bijzondere ondernemingsraad bijeen te roepen, maar zij wil dat op dit ogenblik nog niet doen omdat er volgens haar nog niets concreets te vertellen valt." Voorlopig weten we dus nog niet of de besparingen gevolgen zullen hebben voor de werknemers van Tiense Suiker.  

Meest gelezen