Ontsnapte gevangene uit gerechtsgebouw Mechelen is gevat

De gevangene die vorige week ontsnapte uit het gerechtsgebouw in Mechelen, is gevonden en opgepakt door de politie. De man moest afgelopen vrijdag voor de onderzoeksrechter verschijnen voor drugsfeiten, maar kon daar gaan lopen. Hij werd uiteindelijk vannacht toevallig gevonden door de politie, na een oproep wegens geluidsoverlast. De man is aangehouden.

Het was afgelopen vrijdag dat de man in het Mechelse gerechtsgebouw plots ging lopen. Hij werd er geboeid naar toe gebracht en moest daar wegens drugsfeiten verschijnen voor de onderzoeksrechter. Maar hij slaagde er dus in om te vluchten. 

Er werd met man en macht naar hem gezocht, maar de politie slaagde er uiteindelijk pas vannacht in om de man te arresteren. Dat gebeurde toevallig, tijdens een interventie wegens geluidsoverlast. De politie ging een huis binnen en trof er de man van 19 aan. De man gaf een valse identiteit, maar de agenten hadden snel in de gaten dat er iets niet pluis was. De man werd naar het politiecommissariaat gebracht. Hij is aangehouden. Hij wordt mogelijk vervolgd wegens geven van een valse identiteit. Ontsnappen als gevangene is niet strafbaar.

Op dezelfde dag van de ontsnapping, verdween ook een andere gevangene, uit een ziekenhuis in Brussel. Die man moest er op medische controle maar kon er vluchten. Ook hij had zijn handboeien nog om. Van die man is nog steeds geen spoor.

Meest gelezen