Videospeler inladen...

Peter Jackson regisseert documentaire over The Beatles

De Nieuw-Zeelandse topcineast Peter Jackson, vooral bekend van "The lord of the rings"-trilogie, gaat een documentaire regisseren over The Beatles. De film wordt gebaseerd op 55 uur, nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de Britse supergroep in de studio in 1969, tijdens de opnames van hun album "Let it be". Dat album was de zwanenzang van The Beatles: "Let it be" kwam uiteindelijk uit in mei 1970, nadat de groep gesplit was.

Peter Jackson heeft in een statement laten weten hoe vereerd hij is met deze nieuwe job: "We krijgen 55 uur aan nooit eerder gezien beeldmateriaal en 140 uur aan audio-opnames te onzer beschikking. Daarmee wordt de film de ultieme kijk achter de schermen waar Beatles-fans al lang van gedroomd hebben. Het is alsof een teletijdmachine ons terugbrengt naar 1969, en we in de studio getuige zijn van deze vier vrienden die samen fantastische muziek maken."

Louis Fisher / Retna Ltd. /MediaPunch

Het is alsof een teletijdmachine ons terugbrengt naar 1969, en we in de studio getuige zijn van deze vier vrienden die samen fantastische muziek maken

Peter Jackson

Laatste optreden van The Beatles

Oorspronkelijk zouden de beelden gebruikt worden voor een televisiespecial, maar die is er nooit gekomen. De opnames omvatten ook het laatste publieke optreden van The Beatles, op het dak van Apple Music in Londen. Dat is vandaag precies vijftig jaar geleden.

(lees verder onder de video)

Het is nog niet bekend wanneer de documentaire te zien zal zijn. Paul McCartney en Ringo Starr verlenen alvast hun medewerking aan het project, net als Yoko Ono en Olivia Harrison, de weduwes van John Lennon en George Harrison.

Peter Jackson maakte vorig jaar ook al de gevierde documentaire "They shall not grow old". Daarin bewerkte hij met de modernste digitale technieken archiefbeelden uit de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen