Podvis#3: Congo, een maand na de verkiezingen: et maintenant, que va-t-on faire?

Podvis: zo heet de podcast van VRT NWS, waarin we samen met jou in een actueel thema duiken. In deze derde aflevering probeert Stijn Vercruysse te weten te komen hoe het nu verder moet in Congo, een maand na de omstreden verkiezingen en een week na de eedaflegging van de nieuwe president.

Beluister hier de derde aflevering van Podvis:

Precies een maand geleden gaan miljoenen Congolezen stemmen voor presidentsverkiezingen waar ze al jaren op zitten te wachten. De katholieke kerk en heel wat internationale waarnemers zijn er vrij snel zeker van: Martin Fayulu wint makkelijk. Maar de officiële resultaten duiden Felix Tshisekedi aan als opvolger van Kabila.

Waarom leggen de Congolezen en de internationale gemeenschap zich daar bij neer? Waar moet het nu naartoe met het land en zijn inwoners? En welke rol zal de oude president in dat verhaal spelen? 

Stijn Vercruysse zocht antwoorden, Christine Van Tichel stond in voor de montage.

Meest gelezen