foto wnloadbuzzks.cf

Soulzanger James Ingram overleden, meer dan een hitmachine van de jaren 80

James Ingram, soulzanger, pianist, componist en producer is overleden in de VS. Ingram werd ontdekt door producer Quincy Jones en hij was te horen op de liefdadigheidssingle "We are the world" in 1985. Dat betekent dat hij toen een grote naam was in de Verenigde Staten. Die faam had hij te danken aan een paar hits, vooral "Yah Mo B There". James Ingram was bijna 67. 

James Ingram maakte muziek op het snijpunt van commerciële soul en R&B. Zijn stem was hoog, fijn en gevoelig. In de jaren 70 was hij een gewaardeerd achtergrond- en koorzanger. In 1981 maakte hij met tovenaar Quincy Jones zijn eerste cd, "The Dude". De hit "One Hundred Ways" leverde meteen een Grammy op.  Met zijn grootste hit "Yah Mo B There" won hij in 1985 opnieuw een Grammy, hij verzamelde toen 14 nominaties.

De rol van romantische gentleman was Ingram op het lijf en de stem geschreven. Als kerkzanger en zoon van een predikant in Ohio kreeg hij een uitstekend muzikaal oor. Een tijdlang was hij de pianist van Ray Charles. Hij schreef mee aan de muziek van "The Color Purple" van Steven Spielberg en hij was te horen op de soundtrack van "Beverly Hills Cop 2". In 2008, in de nadagen van zijn carrière nam hij een gospelplaat op, "Stand in the Light".  

Meest gelezen