Het Antwerps hotel waar het gebeurde

Tienerpooier van 18 veroordeeld voor mensenhandel

In Antwerpen is een tienerpooier veroordeeld tot 4 jaar cel voor mensenhandel. Het gaat om een jongen van 18. Hij had zijn minderjarige vriendin aangezet tot prostitutie in een Antwerps hotel. De vriendin raakte ook zwanger, maar voor verkrachting werd de man vrijgesproken. 

De politie ontdekte de praktijken, nadat de jongen van 18 was betrapt met cannabis, eind mei vorig jaar. De jongen gaf toestemming tot een huiszoeking in zijn kamer in een hotel op het Antwerpse Zuid. Dat hotel was al bekend bij de politie als een plek die gebruikt werd door tienerpooiers. De identiteit van de hotelgangers werd er niet gecontroleerd bij het inchecken. Burgemeester De Wever sloot het hotel uiteindelijk eind vorig jaar.

De jongen verbleef in de kamer met zijn minderjarige vriendin. Het meisje ontkende dat hij haar prostitueerde, maar de rechtbank concludeerde anders, op basis van telefonie-onderzoek. "Hij volgde op met welke klanten ze afsprak, hoeveel ze verdiende en controleerde haar komen en gaan. Zo had hij de paswoorden van haar sociale media en de code van haar gsm. Het meisje mocht ook niet afspreken met vrienden en hij leefde volledig op haar kosten. Hij buitte het slachtoffer seksueel uit. Het is eigen aan de loverboytechniek om een emotionele afhankelijkheid te creëren, zodat ze uit verliefdheid haar inkomsten afgeeft. Dat het slachtoffer al als prostituee werkte toen ze de beklaagde ontmoette, doet hieraan geen afbreuk", aldus de rechter. De jongen werd veroordeeld tot 4 jaar cel voor mensenhandel.

De jongen heeft nog steeds een relatie met het meisje. Ze raakte ook zwanger van hem en beviel zo'n twee weken geleden van een zoontje. Maar voor verkrachting is de jongen niet veroordeeld.

Meest gelezen