Veerboot vaart voor het eerst uit in Humbeek

De veerboot in Humbeek is vanmorgen voor het eerst uitgevaren. De inwoners van Humbeek zitten nu al twee weken zonder brug. Tot nu toe moesten ze helemaal omrijden als ze naar de overkant wilden, maar vanaf vandaag kunnen ze dus de veerboot nemen.

Ondanks het slechte weer staan er toch voortdurend mensen te wachten op de Oost- of de Westvaartdijk in Humbeek om naar de overkant te varen.

De meeste mensen nemen de veerboot om boodschappen te doen in het dorp. Tijdens de spitsuren vaart de boot voortdurend heen en weer en overdag vaart hij om het half uur. "Wij zijn gepensioneerd en hebben tijd," vertelt een man die op de boot staat te wachten. "Voor mensen die moeten gaan werken kan dit wel lastig zijn. Maar voor mij is toch een beetje vakantie."

De mensen die minder mobiel zijn, reageren niet zo positief. "Het is een ramp", zegt een vrouw. "Normaal ga ik twee keer per dag naar het kerkhof, maar dat is nu geen optie." 

Geluk gehad 

Een Humbekenaar die met zijn hond op de oever staat te wachten, relativeert de botsing van het schip tegen de brug. "We mogen nog van geluk spreken, hier komen ook schepen met gas voorbij. Stel dat zo een schip tegen de brug gevaren was, dan zou het heel anders afgelopen zijn."

veerboot Humbeek

Meest gelezen