Video player inladen...

Betrapt! Zinkgat in Florida blijkt ondergrondse tunnel naar een bank

Straffe ontdekking in Pembroke Pines, in de Amerikaanse staat Florida: wat eerst op een ordinair zinkgat in een weg leek, blijkt nu een heuse ondergrondse tunnel te zijn. De tunnel ging van een bosje onder de weg door naar een nabijgelegen bank. De FBI onderzoekt de zaak.

De arbeiders van de stad Pembroke Pines wisten niet wat ze zagen dinsdagavond, toen ze een wegverzakking kwamen herstellen. Het zinkgat kwam uit op een claustrofobisch smalle tunnel met een diameter van 60 à 90 centimeter waarin een elektriciteitskabel lag. Ze volgden die tot aan een nabijgelegen bosje, waar ze de ingang van de tunnel ontdekten, onder een houten palet. Daar vonden ze ook een kleine generator.

De tunnel liep van het bosje, onder de weg door, in de richting van een bank vlakbij. Hoewel de graafwerken duidelijk nog niet waren afgewerkt, onderzoekt de FBI de zaak als een poging tot inbraak. "Ze gingen recht naar de geldautomaat. Ik denk niet dat ze dat deden om een andere reden." 

Door de hevige regen in Pembroke Pines moet de tunnel uiteindelijk zijn ingestort. De FBI gaat uit van meerdere daders. Ze gebruikten pikhouwelen om de tunnel uit te graven, en een lier en een klein karretje om het uitgehakte zand en de stenen weg te halen. Nog in de tunnel lagen modderige laarzen, een kleine ladder en een krukje. 

De FBI is nu op zoek naar mensen die een van de gebruikte instrumenten herkennen, of die iemand hebben horen opscheppen over dit plan. Maar ze staan er in alle eerlijkheid ook gewoon met open mond naar te kijken: "Echt een unieke zaak dit."

Meest gelezen