Eerbetoon aan mama's schilderkunst loopt heerlijk uit de hand op Reddit

Een internaut die de schilderkunst van zijn moeder in de kijker wilde zetten op het sociale netwerk Reddit, heeft ongewild een sympathiek wedstrijdje 'schilder mijn schilderij' in gang gezet. Het is nu al ruim twee weken aan de gang en het is om van te snoepen.

Het begon allemaal met een Reddit-post van een jongeling uit Jacksonville, Florida, die vond dat zijn moeder wel wat meer krediet verdiende voor haar schilderkunst. "Mijn mama schilderde dit en zei dat niemand het mooi zou vinden. Het is haar tweede schilderij", schreef hij bij een foto van zijn moeder, de 55-jarige Cindi Decker, en haar geschilderde reiger (of zwaan, zoals sommigen beweren). 

De Zweedse kunstenaar Kristoffer Zetterstrand vond dat best sympathiek. Als knipoog postte hij een foto van zichzelf, waarop hij poseert met een eigen schilderij dat hij maakte van de bewuste foto van Cindi Decker en haar werk. "Ik heb iemands mama geschilderd", zette hij erbij. Zetterstrands voorbeeld werd nagevolgd en heeft de voorbije weken een stroom aan hilarische foto's van schilderijen van foto's van schilderijen van foto's van schilderijen van foto's opgeleverd.

Dit staaltje "Paint-ception" - naar de film "Inception", die gaat over dromen in dromen - is nu al een dikke twee weken aan de gang. Eén Reddit-gebruiker heeft de moeite genomen om zelfs een stamboom te maken van de foto's. Iemand anders maakte er een mooi GIF'je van:

En mama Cindi zelf? Die vindt het allemaal geweldig, achterhaalde de BBC. "Ik ben geen kunstenaar, ik ben maar een gewone mama", klinkt het. Maar dankzij het internet is dat laatste toch niet meer helemaal juist.

Meest gelezen