KMI waarschuwt voor gladheid en activeert code geel

Vanavond en vannacht kan het opnieuw glad worden op de wegen. Het KMI waarschuwt voor ijsplekken en verharde sneeuw. Ook aanvriezende mist is tijdelijk mogelijk. Er geldt code geel in alle provincies tot morgenochtend.

 Vanavond neemt de bewolking toe en vannacht trekt er een sneeuwzone over ons land. Op sommige plaatsen kan er tot 5 cm vallen, op andere zal er nauwelijks sneeuw blijven liggen. Het vriest licht, van -1 tot -2 graden. Het blijft dus uitkijken op de weg. In het oosten van het land gaat de sneeuw later over in smeltende sneeuw of regen. 

Tegen de ochtend zou de sneeuwzone voorbij getrokken zijn, enkel in het uiterste noorden van het land zou dan nog sneeuw kunnen vallen. Nadat het koufront voorbij is getrokken, komen we in zachtere lucht terecht, de sneeuw zal dan op de meeste plaatsen wegsmelten. Geïsoleerd kan dat tot gevaarlijke situaties leiden omdat de gesmolten sneeuw kortstondig kan aanvriezen.

Bekijk hieronder het weerbericht van vanavond:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen