Videospeler inladen...

Ilse Liebens keek naar Michael Jackson-documentaire: "Moeilijk om slachtoffers niet te geloven"

In maart zendt Canvas de spraakmakende nieuwe HBO-documentaire "Leaving Neverland" uit over kindermisbruik door popster Michael Jackson. Radiopresentatrice Ilse Liebens kon de 4 uur durende documentaire al bekijken en is onder de indruk. "Het is moeilijk om de slachtoffers niet te geloven", zegt ze in "De afspraak". Maar tegelijk blijft ze fan van de muziek van Jackson. "Ik kan dat perfect scheiden in mijn hoofd."

"Leaving Neverland", geproduceerd en geregisseerd door Dan Reed, beschrijft hoe de beroemde popzanger lange seksuele relaties begon met twee jongens, die bij het begin van die relaties amper zeven en tien jaar oud waren. Het tweetal, intussen gevorderde dertigers, stelt dat het door de popster seksueel werd misbruikt en vertelt hoe het jaren later met die ervaring omging. Het "Neverland" uit de titel verwijst naar de ranch in het Californische Santa Barbara County waar Jackson leefde van 1988 tot 2003.

Bekijk het gesprek met Ilse Liebens in "De afspraak":

Videospeler inladen...

Meest gelezen