Nieuwe editie van Tournée Minérale start morgen, minder mensen schrijven zich in

Voor de derde editie van Tournée Minérale hebben zich 45.000 mensen ingeschreven via de website van de organisatie. Ze engageren zich om vanaf morgen tot eind februari geen alcohol te drinken. Vorig jaar waren er voor de start nog 85.000 mensen ingeschreven, bijna het dubbele. Toch maakt de organisatie zich geen zorgen.

Puur op de cijfers zou je kunnen besluiten dat Tournée Minérale aan belangstelling aan het inboeten is. Toch spreekt dokter Mathijs Goossens van de Stichting Tegen Kanker -dat Tournée Minérale mee organiseert- dat tegen. "We zijn dit jaar wat later begonnen met de inschrijvingen, maar eigenlijk hechten we er ook niet zo veel belang aan omdat  we ook vorig jaar zagen dat het aantal mensen dat meedoet veel hoger is dan het aantal dat zich inschrijft. Ongeveer één op de vijf Belgen, zo'n 2 miljoen mensen doen jaarlijks mee."

Wie in het begin niet zo opgezet was met Tournée Minérale was de horeca. Intussen is de samenwerking volgens Goossens erg goed: "In het straatbeeld kan je het zien dat er veel meer geadverteerd wordt voor alcoholvrije alternatieven, maar ook in de horecazaken zie je dat het alcoholvrije aanbod fel gestegen is en dan vooral in februari."

Tournée Minérale is een samenwerking tussen het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs en de Stichting Tegen Kanker. Alcohol is wereldwijd verantwoordelijk voor vijf procent van de kankergevallen.

Meest gelezen