Video player inladen...

David Ngyah, Mooneye en Tessa Dixson zijn De Nieuwe Lichting van 2019

David Ngyah, Mooneye en Tessa Dixson zijn door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2019. Dat heeft de radiozender bekendgemaakt in een Facebook Live vanuit de DAFT Studios in Malmedy. De Nieuwe Lichting bekroont jong muzikaal talent van eigen bodem. 

Voor deze zevende editie kreeg Studio Brussel bijna 1.000 inzendingen van jonge Belgische artiesten en bands in de bus. Een professionele jury selecteerde daaruit negen finalisten. Daarna mochten de luisteraars van Studio Brussel stemmen op hun favorieten. De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt: David Ngyah, Mooneye en Tessa Dixson mogen zich "De Nieuwe Lichting van 2019" noemen. Ze krijgen airplay op Studio Brussel, opnametijd in de DAFT Studios in Malmedy en een cheque voor muziekmateriaal. 

"Ik heb er geen woorden voor, bedankt", reageert Tessa Dixson. "Ik ben enorm blij. Ik ben ook een beetje sprakeloos", zegt Michiel van Mooneye. "Dit is de eerste prijs of trofee die ik ooit heb gewonnen", zegt David Ngyah, die zich toch "heel chill" voelt.

Vorige winnaars van De Nieuwe Lichting waren Tamino, SONS, Equal Idiots, Brihang en Tout Va Bien.

Bekijk de ontknoping van De Nieuwe Lichting 2019 hier:

Video player inladen...
De winnaars van De Nieuwe Lichting 2019, juryvoorzitter Kirsten Lemaire en Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier.

Wie is De Nieuwe Lichting 2019?

Antwerpenaar David Ngyah (21) heeft al heel wat muzikale ervaring. Zo is hij te horen op "Elusive" van zijn stadsgenoten van blackwave. In zijn muziek weerklinken invloeden uit de jaren 70, gecombineerd met blues, soul en hiphop. Soulvolle trompetten zijn ook te horen in zijn nummer "Stages"

De groep Mooneye bestaat uit 4 West-Vlamingen en een Gentenaar. Frontman Michiel stond al solo in het voorprogramma van Intergalactic Lovers. Met zijn nieuwe muzikale kompanen trekt hij nu vooral de gitaarkaart. "Thinking about leaving" heet hun meerstemmige en nostalgische nummer. 

Tessa Dixson (21) is een muzikante uit Brussel met Amerikaanse roots. Ze deed al podiumervaring op bij Roméo Elvis en Warhola. Ze omschrijft haar muziek als donkere dansbare popmuziek met een vrolijke vibe. In haar nummer "Beautiful pain" zoekt ze net als Warhola de hogere regionen op met haar stem, die het gezelschap krijgt van beats en violen.

Bekijk hier de finale van De Nieuwe Lichting:

Meest gelezen