Video player inladen...

Oefening op militair domein loopt mis:  Belgische soldaat valt uit rijdende bestelwagen

Bij een oefening op het militair domein van Marche-en-Famenne is een soldaat lichtgewond geraakt. Beelden die de ronde doen op Facebook, en die dateren van enkele dagen geleden, tonen hoe de jongeman uit een rijdende auto valt. (Bron beelden: Belgian Defence News)

Op de beelden is te zien hoe een soldaat de deur opent van de rijdende bestelwagen om te schieten. Maar niet veel later verliest hij zijn evenwicht en valt naar buiten. Zijn collega's schreeuwen dat de auto moet stoppen. 

Volgens de persdienst van Defensie gebeurde het ongeval enkele dagen geleden tijdens een oefening op het militaire domein van Marche-en-Famenne. De soldaat maakte deel uit van een team dat de vijand moest spelen. Ze schoten (uiteraard) met losse flodders op hun collega's.

Bij zijn val werd de jongeman nog even meegesleept met de rijdende wagen, omdat hij nog vasthing aan zijn gordel. Gelukkig heeft hij aan het ongeval enkel een verstuikte enkel overgehouden.

Meest gelezen