ImageGlobe

Ook spoorbonden staken tijdens nationale staking op 13 februari

De spoorvakbonden hebben aangekondigd dat ze een 24 urenstaking zullen houden tijdens de nationale staking op 13 februari. Vanaf dinsdagavond, 12 februari, om 22 uur zullen er daardoor veel minder treinen rijden. De NMBS moet wel een minimale dienstverlening voorzien. Ook bij De Lijn, de MIVB en de TEC zijn er stakingsaanzeggingen ingediend.

De spoorvakbonden nemen deel aan de nationale staking die de vakbonden op woensdag 13 februari in alle sectoren willen organiseren. De bonden zullen die dag staken omdat het loonoverleg is afgesprongen.

De staking bij de NMBS start op 12 februari om 22 uur en duurt tot 13 februari 22 uur, kondigt de socialistische bond ACOD aan. De NMBS zal, zoals de wet het voorschrijft, een alternatieve dienstregeling organiseren.

Sinds begin vorig jaar moet het spoor zo'n minimale dienstverlening voorzien tijdens stakingen.  Tijdens de spoorstakingen van vorig jaar reed daardoor 1 op de 3 treinen

Ook bij de andere openbaarvervoermaatschappijen in ons land: De Lijn, de MIVB en de TEC, roepen de vakbonden het personeel op om deel te nemen aan de staking.

Loonoverleg

De vakbonden organiseren over een kleine twee weken een nationale stakingsdag omdat het loonoverleg voor de komende twee jaren is afgesprongen.

De drie vakbonden - ACV, ABVV en ACLVB, hebben dat overleg met de werkgevers onlangs opgezegd omdat die de werknemers in de privésector volgens hen te weinig loonstijging gaven bovenop de index.

Meest gelezen