Reddingshonden vinden toevallig verwarde man in bos in Lanaken tijdens oefening

In een bos in Lanaken in Limburg hebben honden van het Reddingshondenteam Argos Limburg een man in moeilijkheden kunnen redden. Per toeval, want de honden en hun begeleiders waren in de buurt aan het trainen en eigenlijk op zoek naar een oefenslachtoffer.

“We trainen regelmatig met de honden in dat bos”, zegt Bart Gelders, die bij de reddingsactie aanwezig was. “Tijdens een oefening deed iemand van ons team zich voor als slachtoffer. Eén van de honden heeft toen een echt slachtoffer gevonden in het bos.”

"Hij zou de nacht niet hebben overleefd"


Het bleek om een oudere man met dementie te gaan. “Hij lag met zijn gezicht in de sneeuw,” zegt Gelders. Volgens de politie woont de man tegenover het bos in een verzorgingstehuis en was hij op wandel. “Ik ben superblij dat we hem gevonden hebben. Met deze vriestemperaturen zou hij de nacht niet hebben overleefd.”

De man was verward en is met een bebloede neus en mond overgebracht naar het ziekenhuis.  

Meest gelezen