Video player inladen...

Sociale media gonzen van de poëzie op Gedichtendag, politie dicht mee

Mensen en organisaties delen hun favoriete gedichten via sociale media bij het begin van de Poëzieweek.  Of ze schrijven er zelf een, wat blijkbaar gebeurt in meerdere politiezones. In Antwerpen heeft eregast Tom Lanoye het startschot gegeven in dienstencentrum Liberty.

In dienstencentrum Liberty op het Kiel in Antwerpen zette dichter Tom Lanoye het publiek aan het werk. Zowel ouderen als scholieren kregen de opdracht om een gedicht te puzzelen met woorden uit de bundel "Vrij -wij?" van Lanoye, het Poëziegeschenk dit jaar met als thema "vrijheid". 

De politie uw dichter

Intussen delen politici, organisaties en iedereen die van poëzie houdt volop gedichten via Twitter, Instagram of Facebook. Bijvoorbeeld de politiezones van Tielt, Bredene-De Haan en Aarschot, de wegpolitie van Antwerpen en de Gentse flikken blijken allemaal rijmend talent in huis te hebben:

Het Vlaams Parlement kreeg een op maat geschreven "versje" van Lars van der Werf. 

Politici in het Vlaams Parlement lieten zich niet onbetuigd. Bijvoorbeeld Katia Segers (SP.A). 

In Nederland begon Tweede Kamervoorzitter  Khadija Arib de plenaire vergadering met het gedicht "Ziekenbezoek" van Judith Herzberg:

Mijn vader had een lang uur zitten zwijgen bij mijn bed.
Toen hij zijn hoed had opgezet
zei ik, nou, dit gesprek
is makkelijk te resumeren.
Nee, zei hij, nee toch niet,
je moet het maar eens proberen.

"Zo zie je maar dat je met weinig woorden heel veel kunt zeggen. Dat is geen hint, hoor,"  zei Arib.

Solliciteren kan vandaag ook op rijm; zelfs vacatures kunnen poëtisch zijn:

En de christelijke vakbond ACV doet ook mee:

En ten slotte een professionele dichter. Stadsdichter van Antwerpen Maud Vanhauwaert schreef voor deze Gedichtendag een vers dat de komende twee jaar op alle trouwboekjes van de stad komt:

Meest gelezen