Brusselse fietskoeriers rijden rond met foto’s van vermiste kinderen

Deliveroo en Child focus lanceren een bijzonder initiatief onder de naam ‘Ride to Find’. De koeriers van Deliveroo in Brussel zullen de hele maand februari met opsporingsberichten van langdurig vermiste kinderen op hun rugzak rondrijden. 

Zes kinderen die een hele tijd geleden vermist raakten, zullen op de zakken van ongeveer honderd Deliveroo-fietskoeriers worden afgebeeld. Met deze samenwerking hoopt Child Focus op nuttige tips om de verdwijningen toch nog op te lossen. 

“Child Focus verliest nooit de hoop om verdwenen kinderen of jongeren terug te vinden", vertelt Heidi De Pauw, algemeen directeur bij Child Focus. "We verwelkomen ieder initiatief dat kan helpen om in het bijzonder onrustwekkende verdwijningen op te helderen." 

We hopen dat onze Ride to Find-campagne zal bijdragen aan het herenigen van de vermiste kinderen en hun naasten.

Het doel is duidelijk: zoveel mogelijk mensen bereiken met deze opsporingsberichten. Ongeveer anderhalf miljoen mensen zullen deze aangepaste rugzakken van de bijna honderd Deliveroo-koeriers in het straatbeeld te zien krijgen. 

Aangezien ze de straten doorkruisen om eten aan huis te leveren, worden ze door veel mensen gezien

Rodolphe Van Nuffel, PR-verantwoordelijke bij Deliveroo

“Onze koeriers zijn het hart van onze activiteiten", zegt Rodolphe Van Nuffel, PR-verantwoordelijke bij Deliveroo. "Omdat ze de straten doorkruisen om eten aan huis te leveren, worden ze door veel mensen gezien. We hopen dat onze Ride to Find-campagne zal bijdragen aan het herenigen van de vermiste kinderen en hun naasten, en dat het mensen warm zal maken voor de missies van Child Focus.”

In België zijn we aan ons proefstuk toe, maar in het Verenigd Koninkrijk voerden ze deze campagne ook al eind 2018 in London, Manchester, Birmingham en Bristol. Die campagne kreeg toen bijzonder veel media-aandacht. 

Iedereen die informatie heeft over een van deze opsporingsberichten wordt gevraagd om Child Focus te contacteren. Dat kan ieder moment van de dag, 7 dagen op zeven en 24 uur op 24 via het gratis nummer 116 000 of via de site http://www.childfocus.be.

Hieronder vind je de namen van de zes kinderen die op de rugzakken worden afgebeeld: 

  • Gevriye CAVAS was zes jaar toen hij op 6.02.1985 verdween in Sint-Jans-Molenbeek (Brussel).
  • Ilse STOCKMANS was 19 jaar toen ze op 17.02.1987 verdween in Leuven (Vlaams-Brabant).
  • Nathalie GEIJSBREGTS was 9 jaar toen ze op 26.02.1991 verdween in Leefdaal (Vlaams-Brabant).
  • Liam VAN DEN BRANDEN was 2 jaar toen hij op 3.05.1996 verdween in Mechelen (Antwerpen).
  • Marijke FRANCIS was 21 toen ze op 29.06.2011 verdween in Montenaken (Limburg).
  • Brian BORMS was 23 toen hij op 31.05.2017 verdween in Zele (Oost-Vlaanderen)

Meest gelezen