Vreemde gasgeur houdt Halle in de ban

Inwoners van het centrum van Halle en van Dworp in Vlaams-Brabant riepen woensdagavond de brandweer op voor een vreemde gasgeur. Maar de brandweer kon niets verdachts vinden.

Woensdagavond na 19 uur roken bewoners van de Nieuwstraat en de Basiliekstraat in Halle de gasgeur. Ook vanuit de Zuster Bernardastraat, de Bergensesteenweg en het Oudstrijdersplein belden bewoners de hulpdiensten. De brandweer nam geen risico en sloot zelfs even de toegang richting centrum via de Ninoofsesteenweg af. Na metingen bleek alles veilig te zijn. In de Beerselse deelgemeente Dworp werd er dan weer gas geroken in de Dworpsestraat. In totaal liepen acht telefoontjes binnen.

De mysterieuze gasgeur dook vorige week voor het eerst op in de Zennevallei. Toen moest de site van het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in Sint-Genesius-Rode en de campus van het Sint-Victorinstituut in Alsemberg geëvacueerd worden nadat de geur was waargenomen. Een oorzaak is er nog niet gevonden.

Meest gelezen