Woonzorgcentrum 't Kempken in Dilsen-Stokkem onder quarantaine na uitbraak norovirus

In Dilsen-Stokkem in Limburg is het stedelijk woonzorgcentrum 't Kempken onder quarantaine geplaatst. Boosdoener is het heel besmettelijke norovirus.

Het norovirus is een heel besmettelijke vorm van buikgriep. De belangrijkste symptomen zijn braken, diarree en misselijkheid. Afgelopen weekend werden 15 bewoners van één afdeling ziek. Toen - ondanks maatregelen - ook op een andere afdeling enkele bewoners getroffen werden, besliste waarnemend burgemeester Sofie Vandeweerd om het volledige woonzorgcentrum onder quarantaine te plaatsen.

"Dat houdt in dat alle activiteiten binnen het woonzorgcentrum opgeschort zijn en ook de cafetaria is dicht", reageert Vandeweerd. "De bewoners krijgen best geen bezoek, dat wordt  afgeraden. Alleen personeel en dokters zijn toegelaten."

Aan de beterhand

Er werden in totaal 20 bewoners ziek, maar een aantal zijn intussen aan de beterhand. Toch zal het zeker nog enkele dagen duren voor alle voorzorgsmaatregelen kunnen ingetrokken worden.

"Normaal gezien mag er een week lang geen nieuw geval van het virus worden vastgesteld", zegt waarnemend burgemeester Vandeweerd. Ze hoopt dat tegen het weekend de toestand genormaliseerd is. In het woonzorgcentrum verblijven 80 bejaarden.

Meest gelezen