Zo vader, zo dochter in Kortenberg: allebei burgemeester

Alexandra Thienpont heeft identiek dezelfde carrière opgebouwd als haar vader Marc. Net zoals hij, is zij huisarts en nu ook burgemeester geworden. Ook al is het voor andere partijen. "Mijn vader steunt mij voor de volle honderd procent."

Alexandra Thienpont is de dochter van gewezen burgemeester Marc Thienpont. Vader en dochter hebben identiek dezelfde carrière opgebouwd. Van huisarts en OCMW-voorzitter hebben zij het allebei tot burgemeester van Kortenberg geschopt.
 

Zelfde carrière, verschillende partijen


Enige verschil: vader Thienpont was lid van Open VLD, Alexandra koos voor CD&V. "Zes jaar geleden is mij de vraag gesteld door meerdere partijen in Kortenberg. Ik heb naar de partij-inhoud en de mensen in de partij gekeken en voelde mij meer aangesproken tot CD&V. Ik heb dat dan met mijn vader besproken en die heeft mij voor de volle honderd procent gesteund. Mijn vader en ik zijn twee handen op één buik. Wij werken ook al meer dan 20 jaar samen. Hij steunt mij volledig."

Huisarts/burgemeester


"De combinatie huisarts en burgemeester is best pittig", zegt burgemeester Alexandra Thienpont. "Ik voel mij als huisarts als een vis in het water, ik zou mijn patiënten niet kunnen missen. Ik wil dat ook blijven doen. Als burgemeester sta je tussen de mensen. Je weet wat er leeft en heerst, waar de noden liggen binnen je gemeente. Mijn patiënten zijn ook mijn kiezers. Ik zou het unfair vinden om hen nu in de steek te laten. Dat zou ik nooit doen."

Meest gelezen