Belgisch Staatsblad al sinds gisteren digitaal onbereikbaar

De website van het Belgisch Staatsblad is sinds gisteren onbereikbaar laat overheidsdienst Justitie weten. "Maar er is een noodoplossing gevonden."

Via het Belgisch Staatsblad worden alle wetten, besluiten en oprichtingen van verenigingen en bedrijven voor het hele land bekend gemaakt. Sinds 1 juli 1997 verschijnen alle teksten ook online.

Maar sinds gisteren is de website van het Staatsblad onbereikbaar. "Door elektriciteitswerken zijn de servers tijdelijk onbereikbaar geweest maar dat heeft nog steeds gevolgen voor de website van het Staatsblad" laat Edward Landtsheere, woordvoerder bij overheidsdienst Justitie weten. "Voorlopig hebben we nog geen idee wanneer het probleem opgelost zal zijn."

Maar de publicaties van het Staatsblad gaan wel door. "Alleen zijn ze niet beschikbaar voor het grote publiek" benadrukt Landtsheere. "We  hebben wel een noodoplossing voorzien. Sinds deze morgen zijn de publicaties van het Staatsblad van gisteren en vandaag via de website de overheidsdienst Justitie beschikbaar. Zo kunnen burgers en advocaten op de hoogte zijn."

"Verder proberen we ook via interne kanalen en nieuwsberichten de belangrijkste informatie te verspreiden. Zo was er gisteren een belangrijk besluit over griffierechten. Via onder meer de notarissen en gerechtsdeurwaarders hebben we die informatie verspreid. Ook een belangrijk computerprogramma voor rechtbanken werkt via dezelfde servers als het Belgisch Staatsblad. Maar de rechtbanken ondervinden momenteel geen hinder omdat zij nu draaien op een back-up systeem"

Meest gelezen