Chauffeurs De Lijn staken maandag in noorden van Limburg

Ruim 200 chauffeurs van De Lijn in het noorden van Limburg leggen maandag het werk neer. De actie wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront. Reden is de te hoge werkdruk en het personeelstekort. "We hebben twee keer met de directie aan tafel gezeten, maar er verandert niets", zegt Geert Witterzeel (ACV).

Deze staking komt niet uit de lucht vallen", zegt Witterzeel. "Er liep tot vandaag een aanzegging, maar we hebben niet de indruk dat onze bekommernissen serieus worden genomen."

Witterzeel verwijst onder meer naar een nieuwe dienstregeling, die veel te weinig ruimte laat voor rust. "De chauffeurs moeten heel de tijd op en af rijden", zegt de vakbondsman. "We hebben geprobeerd een oplossing te zoeken, maar die werd niet gevonden. De chauffeurs willen nu het werk neerleggen, en ik kan ze geen ongelijk geven."

Er wordt maandag gestaakt in drie stelplaatsen van De Lijn, in Winterslag, Kinrooi en Lanaken. "De privébedrijven die voor De Lijn rijden, zijn nog niet op de hoogte. Ik sluit niet uit dat ook zij meedoen, maar daarover heb ik nu nog geen nieuws", zei Witterzeel nog.

Meest gelezen