Deze eland heeft een wel erg goede engelbewaarder…

Het gevaar komt soms uit een onverwachte hoek. Dat ondervond alvast Miguel Borges afgelopen dinsdag, toen hij 2 elanden langs de snelweg in Edmonton, in de Canadese provincie Alberta, zag lopen en eentje van hen plots besliste om over te steken. Het dier bleek een erg goede engelbewaarder te hebben en wist ternauwernood een auto en een vrachtwagen te ontwijken. De dashcam van Borges, die samen met zijn vrouw en 3 kinderen in de auto zat, kon het geluksmoment van het dier vastleggen en dat leverde dan weer opmerkelijke beelden op.

Borges gaf meer uitleg op nieuwswebsites City News Edmonton en Global News: "Mijn eerste bezorgdheid was eigenlijk mijn wagen. Want je weet hoe onvoorspelbaar elanden kunnen zijn. Door naast de weg te gaan staan, hoopten we ook andere bestuurders op eventueel gevaar opmerkzaam te maken. Wat lukte, want sommige voertuigen achter ons stopten ook."

"We wisten niet of de dieren voor de wagen zouden springen. Wat eentje dus toch deed. En dan kon ik enkel denken aan de gevolgen, hoe gevaarlijk dit was en hoe afschuwelijk die gevolgen zouden zijn."

"Je hoort ons dan ook op de video tegen de kinderen zeggen dat ze niet langer moeten kijken. Dat is een erg intens moment. Van "Hé kinderen, kijk, een paar elanden!" naar "Hé kinderen, kijk niet meer!""

"Uiteindelijk is het dier veilig over de snelweg geraakt. Het andere dier is aan de andere kant gebleven."

"In mijn geboortedorp had ik al zulke dieren gezien, maar hier in Edmonton, nee. En zeker niet wanneer ze de snelweg oversteken."

Meest gelezen