Films en series op aanvraag: hier kunt u terecht

Wie liever zijn tv-ontspanning uit een menuutje plukt, heeft tegenwoordig al best wat keuze op VRT NU en de websites van zenders als VTM en Vier. Maar voor wie daarmee niet genoeg heeft, zijn dit de belangrijkste (betalende) streaming- en 'on demand'-diensten die in Vlaanderen beschikbaar zijn.

Netflix

  • Wat krijgt u?

Netflix heeft op zich wel een ruim filmaanbod, maar het is niet altijd even recent. Voor klassiekers als "The Godfather", "Pulp Fiction" of "The Lord of the Rings" kunt u er wel terecht. En het moet gezegd: de recente films die gemaakt worden in opdracht van Netflix, zoals "Roma" of "The Ballad of Buster Scruggs", zijn van hoge kwaliteit.

Maar Netflix is natuurlijk bij uitstek de plek voor topseries. Dat aanbod is bijzonder uitgebreid, van "Breaking Bad" over "House of Cards" tot "Stranger Things". 

  • Wat betaalt u? 

€ 7,99 (1 scherm), € 10,99 (2 schermen tegelijk) of € 13,99 (4 schermen tegelijk en ultra HD) per maand.

Amazon Prime Video

  • Wat krijgt u?

Een ruime filmcatalogus, met voornamelijk minder recente titels. Maar de typische blockbusters zult u er zeker vinden. Amazon heeft ook al heel wat mooie eigen series en producties in de aanbieding, waaronder "The Man in the High Castle", "American Gods" en "The Grand Tour".

Het probleem bij Amazon blijft: nog niet alle series hebben al een Nederlandse ondertiteling en dat is vanuit gebruikersstandpunt natuurlijk minder sympathiek.

  • Wat betaalt u?

€ 5,99 per maand.

Telenet Play (More)

  • Wat krijgt u?

Telenet herschikte recentelijk zijn 'on demand'-dienst Play. De fans van topseries kunnen voortaan daar terecht, met dank aan het contract van Telenet met HBO. Namen? "The Sopranos", "True Blood", "Game of Thrones", maar ook Vlaamse topreeksen als "De dag" of "Chaussée d'amour".

Het duurdere Play More is er voor de mensen die daarbovenop ook een uitgebreid en ook best recent filmaanbod willen, met de meeste blockbusters binnen handbereik.

Telenet komt overigens dit jaar met een nieuwe digibox. Daarin zal ook een Netflix-knop geïntegreerd zitten, voor zij die ook een abonnement op die streamingdienst hebben.

  • Wat betaalt u?

€ 11,95 per maand voor Play, € 24,95 voor Play More.

Proximus Movies & Series Pass

  • Wat krijgt u?

Een redelijk uitgebreid filmaanbod, met hier en daar een recenter exemplaar. Maar voor een mooi en uitgebreid pakket aan series moet u toch elders zijn. Proximus TV heeft wel al langer een geïntegreerde Netflix-knop, voor wie ook daar een abonnement heeft.

  • Wat betaalt u?

€ 9,95 per maand.