Nieuw Vilvoords PVDA-raadslid keurt per abuis verhoging van zitpenningen mee goed

De gemeenteraad van Vilvoorde heeft begin deze week de verhoging van de zitpenningen voor de raadsleden goedgekeurd. Opmerkelijk: ook het nieuwe PVDA-raadslid Sander Barrez keurde die verhoging mee goed. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling...

Sander Barrez (26), de eerste PVDA-verkozene in Vilvoorde ooit, gaf intussen op Facebook toe dat hij een beginnersfout heeft gemaakt. “Op de agenda stond niets vermeld over de verhoging van de zitpenningen”, stelt hij. Het agendapunt had als titel 'vaststellen van het huishoudelijk reglement van de raad'. "Dat was alles", zegt Sander. "Ik ging ervan uit dat dit een formeel agendapunt was waar je eigenlijk niet tegen kon zijn. Een beginnersfout...”

Doorstorten

“Het resultaat van de stemming zou dan wel hetzelfde zijn gebleven, maar uiteraard zijn we tegen de verhoging van de zitpenningen. Aan politiek doe je wat ons betreft niet voor het geld, maar uit engagement," stelt Sander. De inkomsten die hij haalt uit een gemeentelijk mandaat moet hij doorstorten naar de partij. Sander heeft zijn lesje nu wel geleerd. "Tegen de volgende gemeenteraad maak ik zulke fouten niet meer. Dat leergeld heb ik nu betaald.”

Meest gelezen