Videospeler inladen...

Nu al 110 doden geteld na dambreuk in Brazilië

Een week na de dambreuk bij een ertsmijn in de staat Minas Gerais in Brazilië, is het dodental opgelopen tot 110. Er zijn ook nog altijd 238 mensen vermist. Vandaag is op de plek van het onheil voor de slachtoffers een plechtigheid gehouden.  

De plechtigheid begon om 1 uur 's middags plaatselijke tijd, precies het moment dat een week geleden de dam doorbrak en een moordende modderstroom losliet.  Reddingswerkers die nog altijd naar slachtoffers zoeken, hielden het werk stil en keken toe hoe 10 helikopters van brandweer en politie bloemblaadjes boven het mijnterrein uitstrooiden.

Een woordvoerder van de plaatselijke brandweer zei dat de zoektocht naar slachtoffers wordt voortgezet. Maar de kans dat er nog overlevenden onder de modder zitten, is klein, want sinds zaterdag zijn er alleen maar doden gevonden.   

Gevaar voor drinkwater

Intussen stroomt de modder via de Paraopeba-rivier naar de veel grotere San Francisco-rivier, waar honderden steden en gemeenten hun drinkwater uit halen. De autoriteiten hopen dat een lager gelegen dam op de Paraopeba-rivier de (mogelijk giftige) modder zal tegenhouden, zodat het drinkwater niet bezoedeld geraakt.    

Bekijk de beelden van de dambreuk uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen