Oeps, BBC News stuurt Theresa May met gevechtsvliegtuigen uit WO II naar Brussel…

Een foutje is snel gebeurd, maar niet zo snel vergeten als het ook grappig is. Het overkwam BBC News eergisteren tijdens hun avondjournaal, toen een bericht over de nieuwe onderhandelingen die de Britse premier Theresa May in Brussel wil gaan voeren over de brexit met wel heel opmerkelijke beelden geïllustreerd werd. Het leek immers of May op oorlogspad ging, geassisteerd door gevechtsvliegtuigen uit WO II. Op sociale media zag men onmiddellijk een link met een Ierse nieuwsmedewerker die hiervoor wel eens verantwoordelijk zou kunnen zijn. Ook al ontkende BBC News dat er opzet in het spel was.

Toen nieuwsanker Sophie Raworth tijdens het journaal aankondigde dat Theresa May naar Brussel zal afzakken om opnieuw te onderhandelen met de Europese Unie, werden archiefbeelden getoond van Britse gevechtsvliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de strijd aangingen met de Duitse Luftwaffe. Dat gaf volgend opmerkelijk resultaat:

Het hoeft geen betoog dat de beelden onmiddellijk viraal gingen en op sociale media de nodige grappige, kritische en cynische reacties uitlokten. Een selectie:

BBC News heeft zich intussen verontschuldigd voor wat in de Britse nieuwsmedia als "een blunder" werd omschreven en bevestigde dat het om "een menselijke vergissing" ging en dus geen grap of poging was om anti-EU-propaganda uit te zenden.

Meest gelezen