Ook bij havens, luchtvaartmaatschappijen en luchtverkeersleiders staking gepland op 13 februari

De christelijke vakbond ACV Transcom roept op om bij de nationale staking van 13 februari ook het werk neer te leggen in onder meer de havens, bij luchtverkeersleider Skeyes en de luchtvaartmaatschappijen. Er wordt die dag heel wat hinder verwacht, want ook onder meer bij de NMBS, de Lijn en de MIVB wordt het werk neergelegd.  

De nationale staking op 13 februari belooft heel wat hinder te veroorzaken. Want na de NMBS, de Lijn en de MIVB wordt er nu ook in de havens, bij de luchtverkeersleiders en de luchtvaartmaatschappijen opgeroepen om het werk neer te leggen. De christelijke vakbond ACV Transcom heeft vandaag opgeroepen om daar het werk neer te leggen.

De reden voor de staking? Het loonoverleg voor de komende twee jaren dat onlangs afgesprongen is.

De drie vakbonden - ACV, ABVV en ACLVB, hebben dat overleg met de werkgevers opgezegd omdat die de werknemers in de privésector volgens hen te weinig loonstijging gaven bovenop de index.

Meest gelezen