Twee Limburgse schooltjes krijgen extra jaar om genoeg leerlingen aan te trekken

Twee schooltjes in Limburg krijgen een extra jaar de tijd om genoeg leerlingen aan te trekken. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het gaat om basisscholen Windekind in Zonhoven en de wijkschool De Linde in Haspershoven, een gehucht in Pelt.

"We vinden het belangrijk dat het basisonderwijs dicht bij de mensen staat", zegt Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "En voor een school is het echt wel moeilijk om dan in één jaar tijd extra inspanningen te doen om wel aan genoeg leerlingen te komen. Daarom krijgen ze daar een extra jaar de tijd voor."

Langer open?

Directeur Dirk Vanseggelen van de wijkschool De Linde in Pelt is verrast door het nieuws van Vlaams minister van onderwijs Crevits. "Ik weet niet goed hoe het nu verder moet. We hebben na de kerstvakantie alle ouders verwittigd dat we op 1 februari niet aan 25 leerlingen zouden komen. En dat onze school zal moeten sluiten eind juni. En nu horen we vandaag iets anders. We zullen nu met ons schoolbestuur moeten bekijken of we het nog een extra jaar willen proberen of niet."

De directie van basisschool Windekind in Zonhoven wil niet reageren.

Meest gelezen