#climatestrike van Duitsland tot Rusland: scholieren spijbelden ook vandaag weer voor het klimaat

In verschillende Europese landen hebben scholieren ook vandaag weer gespijbeld voor het klimaat. De scholieren eisen van hun regeringen dringende maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Van Duitsland over Zweden tot Rusland: we grasduinden in de sociale media voor volgend fotografisch overzicht.

In Duitsland kwamen meer dan 12.000 scholieren en studenten op straat in 25 verschillende steden, onder meer in Frankfurt (eerste foto) en Düsseldorf (tweede foto).

In sommige steden voerden de scholieren in kleine of grote groepen actie, maar op andere plaatsen waren het ook vaak eenlingen of duo's die aandacht vroegen voor het klimaat, in nalvolging van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg die elke vrijdag voor het Zweedse parlement postvat. Onder meer twee jongeren voor het parlementsgebouw in Londen en een Russisch meisje in Moskou volgden haar voorbeeld.

Ook in Zweden (het thuisland van Greta Thunberg) en Noorwegen spijbelden jongeren voor een beter klimaatbeleid.

En dat niet alleen de middelbareschoolkinderen actievoerden, bewijzen deze Zweedse kinderen uit de kleuterschool.

Meest gelezen