Video player inladen...

Verdachte dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge veroordeeld tot 30 jaar cel, medeplichtige krijgt 8 jaar

De volksjury heeft de voortvluchtige Tsjetsjeen S.B. (25) schuldig bevonden aan doodslag op Mikey Peeters (19). Hij krijgt 30 jaar cel. Het slachtoffer werd in mei 2014 op de Markt van Brugge met messteken om het leven gebracht. S.V., die ook bij de steekpartij aanwezig was, werd door de jury als een medeplichtige beschouwd. Hij moet 8 jaar de cel in.

In de nacht van 29 op 30 mei 2014 gingen S.B. en S.V. een avondje stappen in Brugge. In de buurt van de Markt kregen ze het aan de stok met Mikey Peeters. S.V. zou immers geroepen hebben naar de beste vriendin van het slachtoffer. Bovendien zou hij op dat moment met een mes gezwaaid hebben.

Na wat duw- en trekwerk ontstond een worsteling tussen Mikey Peeters en S.V.. Op dat moment raapte Mikeys vriendin het mes op, maar dat werd snel overgenomen door S.B. Toen het slachtoffer de bovenhand leek te halen in de schermutseling, haalde de Tsjetsjeense Oostendenaar zes keer uit met het mes. Voor de jonge Bruggeling kwam alle hulp te laat.

S.B. en S.V. vluchtten samen terug naar Oostende, waar ze de trein namen tot in Leuven. Anderhalve dag later belde S.V. zelf naar de politie om zich aan te geven. Met de hulp van zijn vader vluchtte S.B. via Oekraïne tot in Tsjetsjenië. Daardoor werd hij bij verstek berecht. Als hij ooit naar ons land zou terugkomen kan hij een nieuw proces eisen over zijn aandeel in de dodelijke steekpartij. 

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen