Dit hoort en ziet u straks op het vernieuwde Studio Brussel

Maandag gaat het nieuwe Studio Brussel van start. De radiozender klinkt en oogt vanaf dan helemaal anders. Muziek zal meer dan ooit centraal staan. Er was al bekend dat in het ochtendblok Linde Merckpoel de fakkel doorgeeft aan Michèle Cuvelier. Vandaag heeft de zender nog meer nieuwe programma's en onlinereeksen bekendgemaakt. 

Vanaf maandag ondergaat Studio Brussel een volledige transformatie, met een nieuw logo, nieuwe programma's en nieuwe onlinereeksen. Elke werkdag van 6 tot 9 uur zal Michèle Cuvelier de Stubru-luisteraars wekken. Linde Merckpoel krijgt een eigen youtubekanaal, waar ze zal vloggen over onderwerpen die haar fascineren en intrigeren. 

De wekelijkse Hotshot, een nummer dat Studio Brussel extra aandacht wil geven, wordt vervangen door een dagelijkse Catch of the Day, een gloednieuw nummer dat je gehoord moet hebben. 

Michèle Cuvelier

In de week blijven de programma's overdag grotendeels dezelfde, zoals "Music at work" en "De middag draait door". Eva De Roo blijft de luisteraars door de avondspits loodsen vanaf 16 uur. Van maandag tot donderdag zet Studio Brussel om 18 uur in op community radio met het gloednieuwe programma "Team Germijns" met Fien Germijns.

Ook het weekend ondergaat een make-over met heel wat nieuwe programma's. DJ Black Mamba trekt de zaterdagavond op gang, met een mix van hiphop, afrobeat en R&B. Stijn Vlaeminck ontvangt elke zondagvoormiddag gasten bij hem thuis in Gentbrugge aan de ontbijttafel. Op zondagmiddag om 12 uur is er "Vuurland" met Joris Brys. Hij draait breekbare nummers die je in gedachten doen verzinken. Zondagavond kaapt Thibault Christiaensen van Equal Ediots vanaf 18 uur Studio Brussel met de beste gitaarplaten in "Rock & ros". 

Fien Germijns

Studio Brussel is meer dan radio en gaat ook voluit multimediaal. De zender wil inzetten op kwalitatieve onlinereeksen. Stijn Van de Voorde maakt een videoreeks over historische gebeurtenissen uit de rockgeschiedenis. Florence Windey duikt in een nieuwe onlinereeks in het seksleven van haar leeftijdsgenoten. 

VRT NWS en Studio Brussel slaan ook opnieuw de handen in elkaar. VRT NWS-reporter Yassine Atari gaat naar plekken waar de media weinig komen en praat er met mensen die we weinig horen.

Yassine Atari

Meest gelezen