Woonzorgcentrum ’t Kempken in Dilsen-Stokkem opnieuw open voor bezoekers na uitbraak norovirus

In Dilsen-Stokkem is woonzorgcentrum ‘t Kempken opnieuw toegankelijk voor bezoekers, nadat het onder quarantaine was geplaatst door een uitbraak van het erg besmettelijke norovirus. De bewoners zijn aan de betere hand, maar hygiëne blijft erg belangrijk om verspreiding te voorkomen.

Afgelopen weekend werd bij enkele bewoners het norovirus vastgesteld, een zeer besmettelijke vorm van buikgriep. Om verdere verspreiding van het virus te vermijden, sloot het woonzorgcentrum de deuren voor bezoekers. De zieke bewoners zijn ondertussen aan de betere hand, waardoor het woonzorgcentrum opnieuw de deuren opent voor bezoekers.

Niet virusvrij

Voorlopig mogen enkel naaste familieleden op bezoek, aangezien het centrum nog niet volledig virusvrij is. Kinderen en personen met een zwakke gezondheid worden geadviseerd om nog even te wachten. Bovendien past het personeel strikte preventiemaatregelen toe. Vooral de handhygiëne is belangrijk, aangezien het virus vaak wordt overgedragen via handcontact.

De directie houdt de situatie in de gaten en bekijkt welke verdere stappen ondernomen kunnen worden.

Meest gelezen