Zanger Johnny Lion ("Sophietje") overleden

In Nederland is zanger Johnny Lion (77) overleden. Hij is vooral bekend van de evergreen "Sophietje" ("Zij dronk ranja met een rietje") uit 1965.  

Zanger Rob de Nijs, een goede vriend van Lion, maakte het nieuws bekend op zijn Facebookpagina. "Vanavond kwam het trieste bericht dat John na een periode van ziekte is komen te overlijden. R.I.P John", schrijft De Nijs. De twee werkten gedurende hun carrières regelmatig samen.

Johnny Lion, pseudoniem van John Van Leeuwarden, scoorde zijn grootste hit in 1965 met "Sophietje" ("Zij dronk ranja met een rietje"). "Sophietje", een Nederlandstalige evergreen, is oorspronkelijk een cover van het Zweedse nummer "Fröken Fräken" van Thore Skogman. De Nederlandse tekst is geschreven door Gerrit de Braber, het liedje is een ode aan Lions vriendin en zakenpartner Sophie van Kleef.

Ook "Tsjingeling" en "Alleen in Dallas" werden hits. Later speelde hij nog mee in enkele films. Na zijn muziek- en acteercarrière werd hij journalist en woordvoerder van het Russische staatscircus.

Lion was al langer ziek. Omroep Brabant meldde in december dat hij leed aan de ziekte van Alzheimer en longkanker had.

Meest gelezen