Zoon van Kucam blijft aangehouden in onderzoek naar mogelijk gesjoemel met humanitaire visa

De oudste zoon van Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam blijft aangehouden in het onderzoek naar mogelijke misbruiken bij het verstrekken van humanitaire visa. De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd. 

De zoon van Kucam werd dinsdag opgepakt en vervolgens door de onderzoeksrechter aangehouden voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. Die aanhouding is nu dus bevestigd door de raadkamer.

"Mijn cliënt ontkent elke betrokkenheid bij tenlasteleggingen zoals mensensmokkel of afpersing", zegt advocaat John Maes. "Waarom hij nu langer wordt aangehouden, valt onder het geheim van de raadkamer. Maar het is natuurlijk vooral in het belang van het onderzoek dat een en ander gebeurt en ik hoop dat dat onderzoek nu ook vlug vooruitgaat. Mijn cliënt gaat daar ook elke medewerking aan verlenen."

Meest gelezen