Eén van de drie slachtoffers van de schietpartij in Antwerpen is overleden 

Bij een schietpartij in de Brederodestraat in Antwerpen zijn drie gewonden gevallen. Eén van hen is vanavond overleden in het ziekenhuis. Er zijn twee mensen opgepakt - een 60-jarige man en zijn 32-jarige zoon - en er is ook een wapen in beslag genomen. De straat werd zaterdagmiddag afgesloten voor alle verkeer.

De schietpartij vond deze namiddag plaats in de Brederodestraat bij Antwerpen-Zuid. In die straat lopen de spanningen tussen de Turkse en de Koerdische gemeenschap geregeld hoog op, maar volgens getuigen ging het vandaag om een persoonlijke kwestie en niet om een politieke. Het verkeer kon de straat niet in en tramlijn 10 was onderbroken.

"Het labo zal nu een sporenonderzoek doen en de lokale recherche zal de aanleiding en de omstandigheden van de schietpartij verder onderzoeken", zei Willem Migom van de Antwerpse politie.

Er heerste gedurende enkele uren verwarring over het lot van één van de drie slachtoffers. Aanvankelijk had de politie gemeld dat er één dode was gevallen, maar volgens het parket klopte dat niet en ging het om een slachtoffer dat hersendood was. Vanavond meldt de politie dat de 28-jarige man dan toch overleden is.

"Twee verdachten zijn gearresteerd. Zij zullen in de loop van de avond verhoord worden en worden morgen voor de onderzoeksrechter geleid", aldus Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket. De verdachten zijn een 60-jarige man en zijn 32-jarige zoon.

In oktober 2017 kondigde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) nog een samenscholingsverbod van een maand af in de Brederodewijk na geweld tussen de Turkse en  de Koerdische gemeenschap. Hij zat toen ook samen met vertegenwoordigers van beide gemeenschappen. "Meningsverschillen kunnen in onze vrije rechtsstaat nooit een vergoelijking zijn voor agressie. Daar bestaat geen enkel excuus voor", zei De Wever toen.

Meest gelezen