Videospeler inladen...

Australië getroffen door zware overstromingen: "Het waterpeil op sommige plaatsen is ongezien"

In Australië heeft de extreme regenval zware overstromingen veroorzaakt in delen van Queensland, een staat in het noordoosten van het land. Reddingswerkers proberen inwoners te evacueren. De meteorologische dienst van Queensland waarschuwt dat het slechte weer de komende dagen blijft aanhouden. 

Vooral de regio rond de kuststad Townsville is zwaar getroffen. "Zo’n 20.000 huizen dreigen onder water te komen staan als de regen blijft vallen", waarschuwen de autoriteiten. En de komende dagen wordt er nog meer regen verwacht. 

We hebben nooit eerder in deze situatie gezeten... Het waterpeil op sommige plaatsen is ongezien

Annastacia Palaszczuk

“We hebben nooit eerder in deze situatie gezeten”, zei de premier van Queensland Annastacia Palaszczuk. "Er viel zeer veel regen over Townsville, het waterpeil op sommige plaatsen is ongezien."

Reddingswerkers proberen de mensen uit de zwaarst getroffen gebieden te evacueren. Het leger springt bij met het uitdelen van zandzakken. 

Extreme weersverschillen in Australië

Het noorden van Queensland heeft een tropisch klimaat, van december tot april vallen er regelmatig moessonregens. Maar de huidige weersomstandigheden in de regio zijn zeer zeldzaam. Het zuiden van Australië wordt daarentegen getroffen door extreme droogte. In het zuiden van het eiland Tasmanië woeden bosbranden. Bovendien was januari de warmste maand ooit in Australië.

Bekijk hieronder de beelden uit Queensland in Australië:

Videospeler inladen...

Meest gelezen