AFP or licensors

Drie verdachten in verdenking gesteld voor aanslag op kerstmarkt in Straatsburg

De drie, twee dertigers en een zeventiger, zitten in voorlopige hechtenis. Ze worden beschuldigd van wapenbezit en -handel in verband met terrorisme, en van deelname aan een terroristische organisatie.

Volgens Franse media verdenkt de politie hen ervan dat ze dader Cherif Chekatt (29) de revolver hebben bezorgd die hij gebruikt heeft voor zijn raid, waarbij hij vijf personen ombracht. 
Chekatt had een lang strafblad, met feiten die niets te maken hadden met terrorisme. De veiligheidsdiensten kenden hem wel als een extremist. De politie schoot hem op 13 december dood na een klopjacht van twee dagen.

De politie vond later een video waarin hij trouw zweerde aan de extremistische organisatie IS, die de aanslag opeiste. Twee personen die samen met de drie verdachten werden opgepakt dinsdag zijn een dag later vrijgelaten.

Meest gelezen