Videospeler inladen...

"Girl" kaapt vier prijzen van de Franstalige Belgische cinema weg

De film "Girl" van de Gentse regisseur Lukas Dhont heeft vier Magrittes in de wacht gesleept. De Magrittes zijn de Franstalige tegenhangers van de Ensors en lauweren hoofdzakelijk de Franstalige Belgische cinema. "Girl" krijgt de prijs voor beste acteur, beste mannelijke bijrol, beste scenario en beste Vlaamse film.

"Girl" is het verhaal van de 15-jarige Lara, die geboren is in het lichaam van een jongen en die ballerina wil worden. De hoofdrol wordt gespeeld door Victor Polster, die dus de prijs voor beste acteur in de wacht sleept.

Vorig jaar kreeg "Girl" de Caméra d'or, de prijs voor de beste debuutfilm op het filmfestival van Cannes. De film is ook genomineerd voor de César van beste buitenlandse film. De Césars zijn de Franse filmprijzen en worden dit jaar uitgereikt op 22 februari.  

De voorbije jaren kregen Michaël R. Roskam, Stijn Coninx en Fien Troch al de Magritte voor beste Vlaamse film. Ook acteurs Peter Van den Begin, Matthias Schoenaerts, Wim Willaert en Veerle Baetens wonnen al een Magritte.

Grote winnaar van de Magrittes van 2019 is "Nos batailles" van regisseur Guillaume Senez, met in totaal vijf prijzen, waaronder die van beste film. 

Regisseur Lukas Dhont neemt de prijs voor beste Vlaamse film ("Girl") in ontvangst:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder hoe Victor Polster de prijs in ontvangst nam voor beste acteur voor zijn rol in "Girl":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen