Video player inladen...

Vliegtuig belandt met neuswiel in berm op luchthaven van Deurne

Op de luchthaven in Deurne is een vliegtuig vanochtend met het neuswiel in de berm beland.  Zo'n 100 passagiers die in het toestel van Tui zaten, werden geëvacueerd, maar er zou niemand gewond zijn geraakt.  

Het ongeval gebeurde vanochtend vroeg, rond 6.30 uur. Het vliegtuig was op dat moment aan het taxiën naar de baan waar het moest opstijgen voor een vlucht naar Spanje.  Maar daarbij raakte het toestel dus met het neuswiel naast de baan.

Volgens Vanessa Flamez, de woordvoerster van de luchthaven, zou het incident te wijten zijn aan het slechte weer en aan het feit dat de piloot een verkeerde baan zou hebben genomen. 

Het vliegtuig kwam met het neuswiel vast te zitten in de modder en het gras.  Het raakte niet meer op eigen kracht weg en is in de loop van de ochtend getakeld. De passagiers zijn met een autobus naar de luchthaven in Zaventem overgebracht en zullen vandaaruit vertrekken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen