Getuige filmt plofkraak in Amsterdam: "Ze zijn gek man"

Een voorbijganger heeft gisteren een plofkraak gefilmd in Amsterdam en het filmpje daarna op Twitter geplaatst. Dat meldt de NOS. In de video is te zien hoe twee daders explosieven laten afgaan bij een geldautomaat en daarna op een brommer wegvluchten. Het is nog niet duidelijk of ze effectief iets hebben buitgemaakt.

De plofkraak heeft volgens de Nederlandse openbare omroep plaatsgevonden op het Lambertus Zijlplein rond 22.30 uur 's avonds. Dat is opvallend vroeg, meestal vinden plofkraken pas in het midden van de nacht plaats. "Ze zijn gek man, zo laat dit doen", zegt ook iemand in het filmpje. Er zijn op het moment van de plofkraak nog verschillende mensen op straat.

Volgens de NOS is in oktober vorig jaar een plofkraak op hetzelfde plein mislukt. Toen teisterde een reeks plofkraken Amsterdam en omgeving. Bij die explosies zou telkens veel materiële schade geweest zijn, maar nooit iets buit zijn gemaakt.

Meest gelezen