AFP or licensors

Hevige sneeuwval in Zweden veroorzaakt verkeersproblemen en stroomuitval

Sneeuw en ijsplekken hebben in Zweden tot verkeersproblemen en stroomuitval geleid. Vooral aan de oostkust van het land heeft het in de nacht van zaterdag op zondag en op zondagochtend heel hevig gesneeuwd, aldus de verkeersautoriteiten.

Op verschillende plaatsen waren er ongevallen. In de omgeving van de hoofdstad Stockholm zijn er grote verstoringen in het busverkeer. Ook het vliegverkeer ondervindt hinder door het winterweer met vertragingen en afgelastingen als gevolg. Bij temperaturen van soms min 18 graden Celsius zitten duizenden gezinnen in Stockholm zonder elektriciteit.


Er zijn delen van de stad waar het busverkeer helemaal stilligt. Verder zijn er ongeveer 30 vluchten geannuleerd op het grootste vliegveld van Zweden

Marcel Burger

"Er ligt zeer veel sneeuw voor de tijd van het jaar", dat vertelt Marcel Burger die in het noorden van Stockholm woont."Stockholm ondervindt daardoor grote problemen. Er zijn delen van de stad waar het busverkeer helemaal stilligt. Verder zijn er ongeveer 30 vluchten geannuleerd op het grootste vliegveld van Zweden.

Ook het treinverkeer ondervindt erg veel last van de sneeuw. Bovendien ligt een deel van het vervoer naar het noorden helemaal stil", gaat Burger verder. "Dat komt omdat een station helemaal ondergesneeuwd ligt. Vooral buiten de grote steden zitten erg veel mensen zonder stroom omdat veel bomen zo zwaar zijn geworden dat ze zijn omgevallen op die elektriciteitsleidingen. Daardoor zitten er nu, op een van de grootste eilanden buiten Stockholm, zo’n 3000 mensen zonder stroom.”

AFP or licensors
AFP or licensors

Hevige sneeuwval en regen teisteren delen van Europa, bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen